Wanderlingen die al hebben plaatsgevonden

'Herfst en Loslaten'

Lokatie: Groenendaalse bos

 

Vrijdag 20 november

Bijzondere bewustwordingen:

We straffen onszelf snel af omdat we die grote, onhaalbare doelen niet realiseren. Een voorbeeld kan zijn de hele dag niet op je telefoon kijken, of de hele dag je geduld bewaren voor je kinderen. Dit kan echt veel te moeilijk zijn. Zo haken we af en raken we ontevreden dat iets weer niet is gelukt. We willen af van onszelf steeds afstraffen voor dit soort dingen. Wat willen we dan wel? Daar hebben we een 'zaadje' voor geplant.

 Kleine stappen die haalbaar zijn boeken meer resultaat. Hierna kunnen we trots zijn op onszelf en de stappen uitbreiden. Zo raken we intern gemotiveerd en blijven we liever bij ons doel omdat dit een verlangen is.

 

Mooi ook om te zien dat een stok met zijtakken symbool kon staan voor het gezin. De takken stonden symbool voor de personen en jezelf als basistak in het stevige midden. Soms moet dat gezin ook beschermd worden, zeker als er een hond aankomt die 'het gezin' als een fijne stok ziet om mee te nemen ;)

 

Mooi hoe de natuur kan spiegelen. Zelfs in een kopje thee...

Op vrijdag 30 oktober 2020  was het zo ver en vond de allereerste Wanderling plaats! Vanwege de Corona regels besloot ik met een klein groepje deelnemers op pad te gaan, twee dames en een heer!  En eigenlijk is zo'n klein groepje wel heel erg prettig.

We hebben gesproken processen waar we mee bezig zijn en een stap in willen nemen. Het 'oude wat nog vastplakt' los willen laten of misschien wel anders willen vasthouden, zodat het óns los kan laten op het moment dat het klopt. De blaadjes vallen ten slotte ook pas van de boom wanneer de tijd echt rijp is. Het mooie is, dat je bij dat oude blad, alweer een nieuw begin kan ontdekken! Dit koppelde we aan ons eigen leven. Is het niet altijd zo, dat hetgeen dat we (willen) loslaten, uiteindelijk voedingsbodem wordt voor het nieuwe?!

Dit hebben we praktisch gemaakt. En we hebben besproken hoe we negatieve terugkerende gedachten kunnen shiften met behulp van de 'Choose Again - methode' 

 

Lieve mede pioniers, ik heb genoten van de openheid en het vertrouwen dat jullie er waren deze eerste! Dank jullie wel!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen