Het gekooide verlangen loslaten en De Wet van Aantrekking

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 10:58

In mijn blog wil ik je meenemen in wat er bij mij van binnen speelt. Misschien speelt dit namelijk ook wel bij jou, en vinden we herkenning bij elkaar. Of misschien sta jij heel anders in verschillende onderwerpen en zijn die verschillen juist wel interessant. Ik wil mijn inspiratie delen om het leven wat minder te laten razen, het  bewuster mee te maken, en om dichtbij mijn eigen verlangens te komen. Zo dichtbij mogelijk! Wie weet inspireer ik jou daarbij zo om ook dichtbij jouw verlangens te komen. En misschien om zelfs stappen te gaan nemen je verlangens te realiseren. Dat zou toch prachtig zijn!! Het mag een levenslange zoektocht zijn. Laten we van de reis genieten.

Ik roep al jaren dat ik wil beginnen met schrijven, dus laat ik dat gekooide verlangen maar eens gaan loslaten. Wel altijd spannend zo’n nieuw begin. Ik las laatst de volgende quote die me daarom zo aansprak: Een schip in de haven is veilig, maar dat is niet waar het voor gebouwd is.

Helemaal van toepassing. Uitvaren maar! 

Alles wat je aandacht geeft groeit

Misschien heb je er wel eens van gehoord; De 'Wet van Aantrekking' of 'The Law of Attraction'. De Wet van Aantrekking is één van de 12 Universele Wetten en hij werkt altijd, net als zwaartekracht altijd werkt. Het is de grootste en meest bekende Wet. Kort gezegd is de Wet van aantrekking een soort spiegel. Je krijgt wat je uitzendt. Hij werkt beide kanten op, positief en negatief. Richt je je op  tekort, dan zal er tekort zijn. Jouw focus ligt daar namelijk op. Richt je je op overvloed, dan krijg je hier alleen maar meer meer van. Alles wat je aandacht geeft groeit! Het lijkt zo simpel, maar toch vind ik het heel bijzonder! Deze aantrekking gebeurt in het dagelijks leven namelijk super vaak onbewust.

Door onze gedachten ontstaan onze gevoelens. Het lijkt wel alsof we geleid worden door onze gedachten. Maar in werkelijkheid hebben we hier invloed op en kunnen we onze gedachten kiezen. Het vergt wel bewustwording, we zijn namelijk gewend om te denken zoals we doen.

Een experimentje

En het mooie is dat je kunt leren ‘De Wet’ vóór je te laten werken. Dit kun je doen door je bewust te worden van je gedachten en van je handelen. Dus van van de ‘vibes’ die je uitzendt. Daarbij kan je jezelf trainen om andere gedachten te kiezen, waardoor je ‘vibes’ veranderen. Zo geef je ‘De Wet’ gelegenheid voor vóór je kan gaan werken.

 

Als je kort of slecht geslapen hebt en je hebt een intensieve werkdag voor de boeg, kan het zijn dat je wakker wordt met de volgende gedachten: “Ik heb veel te weinig geslapen, nu wordt het echt een zware, misschien zelfs wel stressvolle dag”. Met lood in je schoenen begin je aan je dag, en de kans is groot dat het inderdaad een zware dag wordt. Je omgeving wordt er ook niet vrolijker van.

 Als je de volgende keer kort of ‘slecht’ geslapen hebt is het leuk om het volgende experimentje te doen:

 Je houdt jezelf de volgende gedachte voor “Ik heb vandaag precies zoveel energie als dat ik nodig heb om er een prima dag van te maken”.  Geloof het, voel het! De kans is groot dat dit al genoeg is voor een veel betere dag.

Als je oude gedachten je toch komen uitdagen, herhaal je gewoon (steeds) opnieuw de bovenstaande zin.

Deze nieuwe gedachte zal veel verschil uitmaken op het verloop van je dag, en op de vibe die je uitzendt en dus ook aantrekt! In plaats van je slachtoffer te voelen, neem je veel meer leiderschap over je dag. Dat voelt veel prettiger. En dit enkel door maar één gedachte te veranderen! 

Wat doen die andere wetten dan? 

De andere Universele Wetten werken ondersteunend bij de Wet van Aantrekking. En ze geven ons inzicht in de Wet van Aantrekking. De Wet van Polariteit geeft je bijvoorbeeld eerst meer van wat je juist níet wilt, om je zo meer inzicht te geven in wat je wel wilt. Neem bijvoorbeeld opruimen. Het moet toch eerst een enorme rotzooi worden voordat je daadwerkelijk besluit flink te gaan opruimen. Daarbij geeft De Wet van Polariteit je eerst wat je niet wilt. De Wet van Compensatie gebruiken we als we elkaar betalen voor onze diensten of producten. En de Wet van Actie zorgt dat we kunnen manifesteren. Er is altijd actie nodig om iets te bereiken.

De Universele Wetten op een rijtje: 

De Wet van Aantrekking

De Wet van Polariteit

De Wet van Relativiteit

De Wet van Vibratie en Energie

De Wet van Ritme

De Wet van Oorzaak en Gevolg

De Wet van Overeenstemming en Reflectie

De Wet van Actie

De Wet van Oneindige Mogelijkheden

De Wet van Compensatie

De Wet van Eenheid

De Wet van Evenwicht

 

Zo'n 15 jaar geleden was het boek The Secret populair. Hierin werd 'De Wet' oftewel 'The Law' uitgelegd. Op Netflix staat nu een filmdocu genaamd 'The Secret'  waarbij je kunt kennismaken met The Law. Kan je wel wat 'feel-good’ of zelfs 'hoop' gebruiken, bekijk deze docu dan eens.  En wellicht kom je erachter dat je de Wet al regelmatig toepast of net als ik, je hem meer zou willen gebruiken. 

Half oktober ben ik gestart ik met de Law of Attraction Mastery van Kim Munnecom. Deze training richt zich op theorie en de praktijk over de Wet van Aantrekking. Hoe je deze bewust voor je kunt laten werken. Ik geniet van deze onderdompeling. Er is soms ook een beetje moed voor nodig iets te manifesteren dat je graag wilt. Maar dan bereik je ook meer van wat je wilt! Ik verheug me erop mijn ervaringen te delen. De Wet is namelijk op iedereen van toepassing, dus als ik kan leren hoe hij voor me kan werken, dan kan jij dat ook!Reactie plaatsen

Reacties

Gijs
4 jaar geleden

Wat ben je mooit uitgevaren Petra! Tof dat je bent begonnen met schrijven, en ik ga dat experiment zeker uitproberen 😊

Petra
4 jaar geleden

Ha Gijs! Dank je wel! Haha super dat je het gaat proberen. Ik hoor graag je bevindingen :)
Groetjes!!